Відомо, що зонд Parker Solar Probe від NASA вже вписав себе в історію, ставши самим близьким до Сонця космічним апаратом за всю історію космонавтики. Встановлений на його борту інструмент FIELDS має можливість фіксувати як електричні, так і магнітні коливання, які викликані сонячним вітром. Про це повідомляє Telegram-канал Naked Space.

Зонд Паркер

Так, дослідники використовували зібрані ним дані про частоті та амплітуді плазмових хвиль, а потім вони відтворили їх як звукові хвилі. В результаті, у вчених вийшов запис "звуків" сонячного вітру. До того ж, для більшої наочності вони наклали звуки на зображення, які були зроблені бортовою камерою WISPR.

Слід зазначити, що крім коливань сонячного вітру, на записі також можна почути звук, який чимось нагадує білий шум в старих телевізорах. Саме цей шум є сотнею мікроударів, які викликані зіткненнями зонда з пиловими частинками, що залишилися від знищених Сонцем різних астероїдів і комет.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Нагадаємо, що за допомогою космічного апарату Curiosity вдалося сфотографувати дивовижний знімок світанку на планеті Марсі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", супутник телевізійного мовлення Spaceway-1 компанії DirecTV може в будь-яку хвилину вибухнути на орбіті Землі.

Також "Знай.ua" писав, що космічний апарат Кеплер був розроблений для пошуку екзопланет, і нових зірок.