Космічний апарат Вікрам таємничим чином зник під час місії на Місяці. Інцидент стався в ніч з 6 на 7 вересня 2019 року, повідомляє "Хвиля".

Так, індійське космічне агентство заявило про те, що зв'язок з посадковим апаратом Вікрам втрачений. Передбачається, що його "забрала" темна сторона Місяця.

Коли Вікрам зайшов на зворотну сторону супутника Землі, зв'язок з ним раптово перервався. Відомо, що під час місії на борту знаходився місяцехід, який повинен був вивчати поверхню Місяця.

Щоб допомогти Вікраму і швидше його відшукати, NASA направило пошуковий супутник. У космічному агентстві вважають, що зв'язок було втрачено з технічних причин.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Завдяки розрахункам вчених було обчислено точні координати, де може розташовуватися апарат. Вікрам повинен був опинитися в 595 кілометрах від Південного полюса. Але там його не знайшли. Більш того, на знімках супутника з різних сторін також нічого не виявлено.

"Нам доведеться посилати ще одну місію. Не міг же апарат розчинитися в космосі", - йдеться в повідомленні NASA.

Нагадаємо, що Гілберт Левін учасник експерименту Labeled Release, який був спрямований на пошуки життя на Марсі, розповів про знайдені примітивні форми життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, NASA представила два скафандра для місячної місії "Артеміда", в якій візьмуть участь чоловік і жінка.

Також портал Знай.uа писав, що інженер NASA Девід Бернс придумав концепцію двигуна, який дозволяє космічному кораблю досягати 99 відсотків швидкості світла.