У Google Play Store часто зустрічаються шкідливі програми, і для їх пошуку потрібно багато роботи. Таких програм було близько 24, і на даний момент їх більше немає в Google Play Store, але до видалення вже було 382 мільйони завантажень. “Ми серйозно ставимося до повідомлень про порушення безпеки та конфіденційності”, - сказав Google кореспонденту Forbes Заку Доффману. “Якщо ми виявимо, що поведінка порушує нашу політику, ми зробимо дії”.

Шкідливі програми, gizchina

Один з додатків, Hi Security, запитує “занадто багато” можливостей у власника смартфона. Після серії розслідувань було встановлено, що додатки пов'язані з Shenzhen HAWK.

Shenzhen HAWK є дочірньою компанією TCL Corporation, величезної і частково державної китайської електронної корпорації. Це не перший звіт про причетність TCL до шкідливим програмам.

play market
play market

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Firefox запровадила нову функцію в браузер, який дозволить мільйонам побачити дані, які браузер збирав про них. Правда, особистої інформації там немає, але це навіть на краще.

Як повідомляв Знай.uа гнучкий смартфон Samsung Galaxy Z Flip засвітився на тесті продуктивності. На жаль, новинка не отримає топовий процесор, але така плата за компактність і гнучкість дисплея.

Також Знай.uа повідомляв, що художник обдурив сервіси Google за допомогою візка і купи смартфонів. Таким чином він створив локальну пробку, а сервіси Google відображали це на картах.