Більшість сучасних електронних пристроїв використовують крихітні, точно настроєні електричні струми для обробки і зберігання інформації. Ці потоки диктують, як швидко працюють наші комп'ютери, як часто працюють наші кардіостимулятори і як надійно зберігаються наші гроші в банку.

Вчені, Lenta
Вчені, Lenta

В дослідженні, опублікованому в журналі “Фізика природи”, дослідники з Університету Британської Колумбії продемонстрували абсолютно новий спосіб точного управління такими електричними струмами, використовуючи взаємодія між спіном електрона (магнітним квантовим полем, яке воно по своїй природі несе) і його орбітальним обертанням навколо ядра.

Вчені вилікували пацієнта, зараженого ВІЛ
Вчені вилікували пацієнта, зараженого ВІЛ

“Ми знайшли новий спосіб включення і виключення електропровідності матеріалів”, - говорить провідний автор доктор філософії Беренд Цварценберг. “Цей захоплюючий результат не тільки розширить наше розуміння того, як працює електропровідність, але і допоможе нам додатково вивчити відомі властивості, такі як провідність, магнетизм і надпровідність, і виявити нові властивості, які можуть бути важливі для квантових обчислень, зберігання даних і енергетичних програм. "

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple запатентувала унікальний смартфон з гнучким екраном. На відміну від уже існуючих моделей, компанія виправила головну проблему гнучкого екрану - місце вигину.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony створила новий сайт для PlayStation 5. Однак, можна тільки підписатися на новини, навіть попереднє замовлення можна зробити. Втім, незабаром ми дізнаємося про новинку трохи більше.

Також Знай.uа повідомляв, що нова версія Google Chrome 80 готова порадувати публіку, так як сайти тепер не зможуть збирати особисту інформацію про користувачів.