Українські власники смарт-телевізор Samsung почати бачити на екрані напис про те, що телевізор в цьому регіоні працює з обмеженнями.

Виявляється, що компанія Samsung почала блокувати в Україні роботу смарт-телевізорів, які ввезли в країну за "сірими" схемами. З такою ж проблемою зіткнулися жителі інших країн – Молдови, Білорусі, повідомляє AIN.

У власників смарт-телевізорів Samsung при включенні з'являється повідомлення "Не всі функції цього ТВ працюють в даному регіоні". Можна подивитися фільм з флешки чиз телефону. А ось використовувати смарт-функції, увімкнути на ньому YouTube або Netflix - вже не можна.

В офіційній Facebook-групі "Samsung Україна" під постами компанії багато користувачів діляться розповідями про блокування пристроїв:

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Російський офіс компанії Samsung вже випустив роз'яснення. Виявляється, блокування пов'язано з тим, що телевізори призначені не для того регіону, в якому їх купили і використовують.

"Блокування торкнулося функції пристроїв, які було випущено для використання на території інших держав або регіонів. Заблоковані функції не могли бути доступні на таких пристроях без проведення маніпуляцій зі зміни встановлених заводських налаштувань (наприклад, розблокуванням або перепрошивкою)", – сказано в повідомленні компанії.

Видання зазначає, що подібні відповіді отримують і українські користувачі від модераторів Facebook-аккаунта компанії. У коментарях її представники вказують, що телевізори, які не вироблені для України, не мають коду UA в назві і можуть працювати некоректно.

Тим часом користувачі діляться порадами про те, як розблокувати телевізор. Це можна зробити за допомогою пультів з голосовим управлінням, налаштувати підключення через VPN, зміною регіону в налаштуваннях і т.д.