Дев'ять підроблених додатків Android Play Store були завантажені 470 000 разів, маскуючись під інструменти оптимізації продуктивності. Насправді вони мали шахрайський доступ до облікових записів користувачів Google і Facebook.Японська компанія Trend Micro виявила близько 9 шкідливих додатків в Google Play, а сама Google так і не змогла виявити шкідливий код в додатках від зловмисників.

Google Play
Google Play

Застосовувана тут стратегія досить згубна. Насправді шкідлива програма ховається в додатках з такими іменами, як “Speed Clean” та “Super Clean”. Іншими словами, ідея полягає в тому, щоб прикинутися інструментом, здатним оптимізувати продуктивність вашого смартфона шляхом очищення його від певних зайвих файлів.

Google Play
Google Play

Замість того, щоб виконувати це завдання, відповідні додатки замість цього будуть завантажувати до 3000 варіантів шкідливих програм на заражені смартфони, і завдяки цьому вони зможуть отримати доступ до облікових записів жертв Google і Facebook для проведення шахрайських рекламних дій.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що експерти назвали 5 самих популярних браузерів для ПК. Не дивно, але серед лідерів не можна не помітити абсолютну перемогу Google Chrome.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск висміяв захист Facebook і WhatsApp. Схоже, злом смартфона голови Amazon став реальністю завдяки проломи в системах сервісів.

Також Знай.uа повідомляв, що оновлення iOS 13 дозволить користувачам розблокувати свої авто без використання ключів. Для цього достатньо просто тримати з собою iPhone.