Компанія з безпеки ERNW повідомила про виявлення нової уразливості в Android, яка викликає занепокоєння. Уразливість пов'язана з роботою Bluetooth вашого смартфона, так що масштаби помилки в ОС оцінити неможливо.

Наслідки цієї уразливості можуть призвести до крадіжки особистої інформації або впровадження шкідливого ПО в смартфон. Що ще гірше, його можна використовувати без втручання користувача, якщо Bluetooth включений.

Смартфони з вірусами
Смартфони з вірусами

Тести ERNW показали, що вразливими є пристрої під управлінням Android 8 і 9. Старі версії операційної системи також можуть бути уразливі, однак компанія по забезпеченню безпеки не змогла оцінити цей вплив.

В пристроях під управлінням Android 10 цю уразливість не можна використовувати. Це пов'язано з деякими технічними деталями, які блокують Bluetooth у разі спроби злому.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Настійно рекомендуємо оновити свої гаджети до актуальних моделей, або ж просто не користуватися Bluetooth поза домом.

Смартфони Xiaomi
Смартфони Xiaomi

Нагадаємо, що експерти назвали 5 самих популярних браузерів для ПК. Не дивно, але серед лідерів не можна не помітити абсолютну перемогу Google Chrome.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск висміяв захист Facebook і WhatsApp. Схоже, злом смартфона голови Amazon став реальністю завдяки проломи в системах сервісів.

Також Знай.uа повідомляв, що оновлення iOS 13 дозволить користувачам розблокувати свої авто без використання ключів. Для цього достатньо просто тримати з собою iPhone.