Компанія Sinot Yacht Architecture & Design з Данії представила проєкт першої в світі яхти , яка працюватиме на водневому паливі.

Низка міжнародних ЗМІ встигла заявити про те, що замовником човна став засновник Microsoft Білл Гейтс. Однак зв'язок мільярдера з проєктом спростовують у Sinot Yacht Architecture & Design.

Sinot Yacht Architecture & Design

Sinot Yacht Architecture & Design

Яхта довжиною 112 метрів має розкішний дизайн. П'ятипалубне судно навіть обладнане спортзалом, басейном і вертолітним майданчиком. Місця на човні вистачить на три десятки членів екіпажу та чотирнадцять гостей - останні зможуть розміститися в просторих каютах.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Sinot Yacht Architecture & Design

Оскільки яхта працює на водневих паливних елементах, вона не викидає шкідливих речовин при своїй роботі - єдиним відходом стане вода. Варто зазначити, що все ж це не стане універсальним рішенням - виробництво водню пов'язане зі значними витратами енергії, тому шкода довкіллю буде завдана не під час використання яхти, а під час виготовлення палива для неї.

Запасу палива вистачає на відстань у понад 6000 кілометрів при швидкості до 17 вузлів.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Туреччині дикі росіяни викрали яхту вартістю $2 млн: допоміг офіцер ВМФ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яхта російського мільярдера виявилася крутіше "човна" патріарха Кирила.

Також "Знай.ua" писав про "Титанік" по-київськи: момент аварії яхти і порятунку пасажирів потрапив на відео, - вражаючі кадри.