Компанія Google оголосила, що 98% додатків Android, які стежать за дзвінками та повідомленнями користувачів, були видалені в Play Store в 2019 році. Компанія Mountain View повідомила, що 2% додатків, все ще доступних в магазині, не можуть функціонувати належним чином, не маючи доступу до даних викликів і SMS.

Google Play
Google Play

У директиві, опублікованій в жовтні 2018 року для розробників Android, Google оголосив про видалення додатків Android, які збирають SMS та історію дзвінків без всякої причини. Фірма надала розробникам 90 днів для адаптації до цієї нової політики. Таким чином, в минулому році Google почала вилучати заборонені програми. Результат: 98% додатків, що запитують доступ до дзвінків і текстів, були видалені з Play Store

Google Play
Google Play

Деякі додатки, які порушують правила Google, просто були оновлені їх розробниками для виконання роботи. Google повідомляють, що 2% залишених додатків дійсно потребують доступу до дзвінків і текстових повідомлень, щоб “виконувати свою основну функцію”.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Samsung готова випустити ще один гнучкий смартфон в цьому році, але є один нюанс. Компанія впевнена, що публіка просто не готова складним смартфонів, які можуть згинатися 2 рази, замість одного.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple хоче випустити бюджетні бездротові навушники AirPods Lite. Правда, про них мало що відомо, але ось презентація може відбутися вже в цьому році.

Також Знай.uа повідомляв, що користувачі виявили головний недолік смартфона Samsung Galaxy S20. Повідомляється, що камена у 8К форматі споживає величезну кількість внутреннеей пам'яті смартфона.