Відомий американський програміст, який працює веб-інженером в Google Джейсон Майес, виклав у мережу код програми, яка розпізнає людину і видаляє її з відеоролика, а точніше акуратно замінює на фон зображення.

Відтак, як відзначається, програма була написана з використанням системи машинного навчання Tensorflow - вона, отримуючи зображення, аналізує склад фону і запам'ятовує його. Коли в кадр потрапляє людина, його фігура замінюється ділянками фону. На відміну від існуючих аналогів, код добре працює навіть в тому випадку, коли фон багатобарвний, а людина в кадрі активно рухається.

Окрім цього, програму можна використовувати не тільки жартома, а й застосовувати для корисних цілей. Наприклад, коли потрібно "видалити" зайвих людей з кадру. Зауважимо, що вихідні тексти свого творіння програміст виклав на GitHub, де й можна протестувати програму - потрібно лише включити веб-камеру і підтримку Javascript в браузері.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Нагадаємо, що браузер Google Chrome отримав велике оновлення до 81 версії. Новинка дозволить використовувати величезну кількість нових фішок, щоправда, доступ до оновлення стане доступним дещо пізніше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft показала головну фішку майбутньої ОС Windows 10X. Повідомляється, що новинка зможе отримувати оновлення рекордно швидко, а саме впровадження нововведень буде займати всього лише півтори хвилини.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з DxOmark визнали камеру Xiaomi Mi 10 Pro кращою в світі. Схоже, смартфон за 700 доларів обійшов флагманські пристрої від Apple і Samsung.