Стало відомо, що в середині лютого 2020 року кількість користувачів месенджера WhatsApp перевалило за позначку в 2 мільярди чоловік. Така кількість людей призвела до появи багатьох суспільних груп. Однак, використання таких спільнот і трохи дивна політика Google може нашкодити конфіденційності користувачів месенджера. Про це повідомив один з журналістів DWNews.

WhatsApp

Згідно з даними дослідження, головна проблема полягає в тому, що нещодавно Google почав індексувати групи WhatsApp, які потрапляють в результати пошукової видачі. Використовуючи обмеження пошуку виду site: chat.whatsapp.com можна отримати доступ до більш ніж 470 тисяч сторінок, пов'язаних з громадами сервісу.

Для компаній, що займаються збором інформації та складанням цільової аудиторії для рекламодавців, це справжнє джерело даних. Додати в будь-яку відкриту групу, можна не тільки побачити список моїх друзів, але і їх номери телефонів.

Експерти вважають, що в сформованій ситуації немає провини Google, а саме це проблема розробників WhatsApp, які не передбачили заборони індексації. Тому будь-учасника групи може опинитися у вільному доступі тільки тому, що WhatsApp вважає правильним відкриття посилань на спільноти для індексації пошуковими системами.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Скріншот, Twitter

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Google видалила 600 додатків для Android з нав'язливою рекламою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Facebook випустила новий додаток Creator Studio.

Також "Знай.ua" писав, що компанія Google має намір вживати додаткові заходи, спрямовані на підвищення конфіденційності користувачів.