На YouTube-каналі “#hypetech” з'явилося нове відео, яке розповість про всі цікаві нововведення, які з'являться в майбутніх iPhone найближчим часом і не тільки.

USB в iPhone

Не так давно у власників мобільних телефонів було безліч зарядних пристроїв. Все із-за того, що у кожного виробника був свій стандарт роз'єму і один до одного вони, звичайно ж, не підходили. Умільці придумували різні хитрі способи і пристосування, а китайські виробники зайнялися створенням кабелів з різними роз'ємами на будь-який смак і колір.

І ось, в 2010 році в Європі вирішили припинити цей хаос з кабелями. Європарламент закликав затвердити якийсь один універсальний роз'єм для зарядного пристрою. І щоб у виробників не було розбіжностей, з січня 2011 року європейська організація по стандартах рекомендувала перехід на microUSB. Однак, у Apple були свої плани, і вони не сходилися з вимогами Європарламенту.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Але в 2020 Європарламент знову повернувся до питання єдиного стандарту порту для смартфонів. Тепер планується прийняття закону про єдиний зарядний пристрій для всіх мобільних телефонів. В результаті цього кроку користувачам не доведеться витрачатися на різноманітні перехідники, а також будуть скорочені шкідливі відходи електроніки. Відмінна новина для тих, хто втомився від використання величезної кількості кабелів для різних пристроїв.

Яким саме буде єдиний стандарт роз'єму в Європі, поки не ясно. Але багато сходяться в думці, що ним може стати USB Type-C.

Apple відразу ж негативно відреагувала на можливість поява такого закону. У компанії заявили, що закон “заморозить інновації”, а також стане “шкідливим для навколишнього середовища і надто руйнівним для споживачів”.

Відбиток долоні як платіжний засіб

Вартість бренду Amazon в 2020 році перевищила двісті двадцять мільярдів доларів. Що дозволило корпорації стати найдорожчою компанією в світі. І, звичайно ж, Амазон не просто онлайн-рітейлер. Це, в першу чергу, високотехнологічна компанія.

Амазон проводить багато досліджень в області інноваційних способів доставки. В майбутньому компанія планує доставляти свої товари дрона, і це в найближчому майбутньому.

Другий важливий напрямок компанії це штучний інтелект. Найяскравішим представником досягнень Амазон у сфері ІІ став перший в світі магазин без продавців Amazon Go. Який відкрився в 2018 році.

Але сьогодні ми поговоримо про ще один з перспективних напрямків – це біометрія. Амазон вже подала патентну заявку на "безконтактну систему біометричної ідентифікації". Ця система дозволить розплачуватися за допомогою розпізнавання відбитку долоні. Дана система буде найбільш затребувана в магазинах, де відбуваються повторні покупки. Скан відбитка долоні буде пов'язаний з вашою платіжною карткою після ідентифікації скана, буде проходити автоматична транзакція. Крім автоматичних покупок компанія зможе більш точно збирати інформацію про клієнтів і їх переваги.

Всі дані по зв'язках карт з долонями, будуть зберігатися в хмарному сервісі Amazon Cloud. Що ж, звучить дуже круто, і, будемо сподіватися, що хакери не навчаться підробляти долоні до цього часу.

Лінзи доповненої реальності

Перше широке поширення доповнена реальність отримала у спортивних змаганнях. Наприклад, при телевізійної трансляції футбольних матчів. Коли під час штрафного, стрілка показує відстань до воріт або, в момент можливого офсайду, лінія, яка показує знаходження найближчого гравця до воріт.

Звичайно ж, тема доповненої реальності часто експлуатується у фантастичних книгах і фільмах, а віднедавна активно робляться спроби вивести доповнену реальність в маси. Однак поки що всі пристрої були громіздкими і незручними. А після їх тривалого використання дуже втомлювалися очі. Вартість таких пристроїв, також була недоліком, вона була вкрай високою.

Та ось на виставці CES 2020 був представлений прототип контактних лінз з доповненою реальністю. Пристрій має назву Mojo Vision і має вирішити всі минулі проблеми AR-пристроїв. В лінзи крихітний вбудований дисплей доповненої реальності, який проектує зображення прямо на сітківку ока. Для стабілізації і накладення картинки у пристрої використовується радіодатчики, сенсори зображення і руху. Також пристрій добре підійде людям з порушенням зору. Лінзи можуть підвищувати різкість зображення, зумить об'єкти і допомогти з видимістю в темний час доби. Подивимося, якими будуть девайси майбутнього, адже у таких гаджетів є величезний потенціал.

iPhone, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в мережі показали рендери майбутнього смартфона від Google. Смартфон отримає назву Pixel 5, і зовні він не сильно відрізняється від свого попередника. Однак, розташування камер на задній панелі всі ті виділить його серед інших моделей.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Apple хоче заборонити книгу про App Store, яку написав і випустив колишній співробітник Apple. За заявою компанії, книга може розголошувати секретну інформацію, що негативно вплине на бізнес.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Asus оновила комп'ютери розміром з флешку. Сам девайс порадує користувачів збільшеною продуктивністю.