Вчені з Тель-Авівського університету на чолі з автором дослідження Дайаною Яхаломі в Ізраїлі знайшли схожого на медузу паразита, який може існувати без кисню.

Виявилося, що у Henneguya salminicola немає мітохондріального геному, а це значить, що він не має потребу в кисні. Цікаво, що це перший багатоклітинний організм, у якого виявлено його відсутність. Про це пише Science Alert.

паразит Henneguya salminicola, фото Science Alert
паразит Henneguya salminicola, фото Science Alert

На сьогодні відома здатність деяких організмів виживати при мінімальній кількості кисню в середовищі, однак дослідження Henneguya salminicola показали, що ця істота може не дихати киснем взагалі.

Всередині свого носія (лосося) Henneguya salminicola виживає в безповітряних умовах. У ході еволюції цей паразит втратив свої мітохондрії і адаптувався до безповітряного середовища.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

паразит Henneguya salminicola, фото Science Alert
паразит Henneguya salminicola, фото Science Alert

За словами учених, крім кращого розуміння життя тут, на Землі, відкриття нового виду може зіграти роль і в пошуку позаземного життя.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в американському місті Порт-Ізабель жінка спіймала незвичайну істоту, яка виявилася отруйним хробаком.

Як повідомляв портал Знай.uа, невідома істота триметрового зросту біля аеропорту Хамберсайд посіяла паніку в англійському графстві Норт-Лінкольншир.

Також портал Знай.uа писав, що на Марсі вперше зафіксували дивну активність сейсмічних плит.