Астрономи виявили в космосі незвичайний астероїд, який став найбільшим супутником Землі - міні-Місяцем. Небесний об'єкт був внесений у каталог під позначенням 2020 CD3. Звичайно, з звичайної Місяцем йому за розмірами точно не зрівнятися, але спільного у них більше, ніж можна було припустити.

За словами астронома Каспера Вежчоса, це відкриття є дуже важливим, так як з мільйона відомих астероїдів це тільки другий, виявлений на орбіті нашої планети. Про це вчений написав у своєму Twitter.

Астероїд 2020 CD3 був захоплений гравітаційним полем Землі близько 3 років тому, але його помітили тільки 15 лютого. Через десять днів Центр малих планет опублікував підтвердження відкриття.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Правда, розміри складають всього кілька метрів, але ось навколо Землі він вже точно крутиться близько 3 років.

Земля, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Oppo дражнить фанатів виходом нового смартфона. Девайс отримає наворочену камеру, а також сучасний дисплей і потужний процесор.

Як повідомляв Знай.uа один з фанатів ігор показав, як виглядає NFS: Underground на максимальних налаштування графіки з поліпшеннями ефектів сучасних комп'ютерів. Виглядає все дуже цікаво, але от продуктивність при цьому зменшилася у 3 рази.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple забороняє використовуватися кіношним лиходіям їх смартфони. Корпорація не хоче, щоб їх смартфони асоціювалися з лиходіями у фільмах.