Корейські інженери представили новітню технологію, з допомогою якої електрокари до рівня 80% можна зарядити всього за п'ять хвилин. Звичайно, не варто забувати, що при такій швидкості зарядки ресурс акумулятора може дуже швидко скоротитися, адже вони не вічні.

Tesla, gettyimages

Як підкреслили фахівці, рішення, що дозволяє збільшити ємність всіх систем зберігання енергії електромобілів в кілька разів, "лежало на поверхні", і ніхто до цього не додумався раніше.

Вчені з Кореї пропонують з графітових акумуляторів перейти на кремнієві. Це значно збільшить запас ходу електрокарів. Правда, про собівартості поки говорити рано, адже графітові користуються величезною популярністю при невеликій собівартості.

Tesla, gettyimages

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Однак випробувачі зізналися, що кремнієві акумулятори не володіють тривалим запасом міцності - через кілька зарядок потужність акумулятора сильно знижується.

Винахідники почали шукати рішення цієї проблеми і "придивилися до звичайним побутовим речам - воді, олії та крохмалю".

За заявами вчений, акумулятор має однакову ресурсомісткість навіть після 500 циклів використання, що є відмінним показником.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Oppo дражнить фанатів виходом нового смартфона. Девайс отримає наворочену камеру, а також сучасний дисплей і потужний процесор.

Як повідомляв Знай.uа один з фанатів ігор показав, як виглядає NFS: Underground на максимальних налаштування графіки з поліпшеннями ефектів сучасних комп'ютерів. Виглядає все дуже цікаво, але от продуктивність при цьому зменшилася у 3 рази.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple забороняє використовуватися кіношним лиходіям їх смартфони. Корпорація не хоче, щоб їх смартфони асоціювалися з лиходіями у фільмах.