В чіпах Wi-Fi декількох моделей смартфонів виявлений серйозний недолік, який може торкнутися понад мільярда людей. Як повідомляється, тепер зловмисники можуть розшифровувати дані, надіслані на ці моделі телефонів, навіть якщо повідомлення було зашифровано.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Цей недолік пов'язаний з чіпами Wi-Fi, які були виготовлені певною компанією Cypress Semiconductor і Broadcom. Як випливає з назви, компанія має справу з компонентами Wi-Fi, і Cypress спочатку придбав операції Wi-Fi Broadcom ще в 2016 році. Нещодавно виявлений недолік Wi-Fi впливає на протоколи WPA2-Personal і WPA2-Enterprise на порушених смартфонах.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Крім того, вразливість впливає на певні моделі iPad від Apple, Amazon Echo, рідери Kindle і маршрутизатор Wi-Fi виробництва Asus і Huawei. Уразливість була вперше виявлена словацькою фірмою безпеки від компанії Eset, яка також повідомила про це як KrØØk, повідомивши про це сьогодні раніше (27 лютого 2020 року).

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft здивувала користувачів. Windows 10 залишиться без плиток в меню “Пуск”, що значно збільшить комфорт від використання цієї ОС.

Як повідомляв Знай.uа вчені виявили другий супутник Землі, який крутиться навколо нашої планету вже третій рік. Правда, розміри його не такі вже й великі, але це чи не перший астероїд, який опинився під впливом гравітації Землі.

Також Знай.uа повідомляв, що корейці навчилися заряджати будь-електрокар за 5 хвилин. Новий акумулятор дозволить прискорити заряджання, а ресурс при цьому тільки зросте.