Винесений ЄС на розгляд законопроект може зобов'язати Apple виробляти смартфони зі змінними батареями. Це необхідно для того, щоб користувач пристрою міг сам замінити АКБ, якщо вичерпається її ресурс, не володіючи при цьому спеціальними навичками і обладнанням. До того ж, це дозволить власникам смартфонів моментально заряджати свої смартфони, просто замінивши акумулятор. Досить практична ідея, і не потрібно носити з собою зовнішні акумулятори в очікуванні зарядки смартфона.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Передбачається, що закон буде поширюватися на всіх виробників смартфонів, які продають свої пристрої в будь-який з 27 країн, що входять до складу Європейського Союзу. Apple вже відкинула одну вимогу, викладене в іншому подібному правовому акті - застосування єдиного роз'єму в усіх мобільних пристроях. В якості універсального роз'єму затверджено USB Type-C, але компанія з Купертіно не має наміру відмовлятися від фірмового порту Lightning. Проте, це лише питання часу, так як перехід незабаром стане обов'язковою.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Microsoft здивувала користувачів. Windows 10 залишиться без плиток в меню “Пуск”, що значно збільшить комфорт від використання цієї ОС.

Як повідомляв Знай.uа вчені виявили другий супутник Землі, який крутиться навколо нашої планету вже третій рік. Правда, розміри його не такі вже й великі, але це чи не перший астероїд, який опинився під впливом гравітації Землі.

Також Знай.uа повідомляв, що корейці навчилися заряджати будь-електрокар за 5 хвилин. Новий акумулятор дозволить прискорити заряджання, а ресурс при цьому тільки зросте.