Американська компанія Apple Inc. зобов'язалася виплатити близько 500 млн доларів для врегулювання колективного позову, в якому її звинуватили в уповільненні роботи старих моделей iPhone. Apple робила це, щоб змусити покупців купувати нові смартфони. Нагадаємо, що скандал почався ще в кінці 2017 року, коли користувачі почали подавати на компанію до суду, так як їх смартфони після оновлення iOS почали працювати набагато повільніше.

фото Getty Images
Apple, iPhone // фото Getty Images

У компанії заявили, що ніколи б навмисно не стали б скорочувати термін служби своїх пристроїв або уповільнювати їх продуктивність для стимулювання покупців до придбання нових смартфонів.

Втім, компанія зобов'язалася виплатити кожному власнику старих смартфонів по 25 доларів, щоб залагодити конфлікт, але свою провину повністю заперечує.

Apple HomePod, gettyimages
Apple HomePod, gettyimages

Популярні новини зараз
У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою "Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку
Показати ще

Виплати мають шанс отримати власники смартфонів iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus і моделей SE в США, які працювали на операційній системі iOS 10.2.1 або пізніших оновленнях. А також володарі iPhone 7, 7 Plus і моделей SE на iOS 11.2 і більш пізніх.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Valve показала відразу 3 геймплейний ролик продовження гри Half-Life. так як гра доступна тільки в VR, проект отримав купу цікавих геймплейних нововведень, які точно сподобаються користувачам.

Як повідомляв Знай.uа компанію Apple зобов'язали виплатити по 25 доларів за кожен iPhone, який яблучна корпорація цілеспрямовано уповільнювала. Схоже, кожному користувачеві можуть виплатити по 25 доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що інсайдер назвав вартість геймерського смартфона Black Shark 3. Враховуючи, що гаджет отримає топову комплектацію, коштувати він буде дуже дешево як для смартфона з такою продуктивністю.