Аналітики проаналізували 120 магазинів додатків і знайшли ті, в які завантажують найбільше небезпечних програм. Google Play - на другому місці. Втім, це не дивно, адже експерти з безпеки постійно виявляють наявність шкідливих програм в магазині від Google. Пошуковик, у свою чергу, не може створити систему захисту, щоб запобігти появи вірусів в сервісі.

Перше місце серед магазинів додатків за кількістю завантажених небезпечних програм зайняв магазин 9Game для Android. Google Play в цьому антирейтингу опинився на другій сходинці. Про це свідчать результати дослідження компанії RiskIQ.

Google, gettyimages
Google, gettyimages

В 2019 році в 9Game розмістили 61 669 нових шкідливих програм. В офіційний Android-магазин Google Play Store в 2019 році завантажили 25 647 шкідливих додатків. Враховуючи популярність Android і сервісів Google, величезна кількість смартфонів були заражені, а користувачі про це можуть навіть і не здогадуватися.

Смартфон, фото - Getty Images
Смартфон, фото - Getty Images

Популярні новини зараз
Нові ціни на тепло вже з 1 жовтня: що чекає на споживачів У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

Google покращує безпеку свого магазину Play Store. У 2019 році кількість знайдених небезпечних програм було на 76,4% менше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Valve показала відразу 3 геймплейний ролик продовження гри Half-Life. так як гра доступна тільки в VR, проект отримав купу цікавих геймплейних нововведень, які точно сподобаються користувачам.

Як повідомляв Знай.uа компанію Apple зобов'язали виплатити по 25 доларів за кожен iPhone, який яблучна корпорація цілеспрямовано уповільнювала. Схоже, кожному користувачеві можуть виплатити по 25 доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що інсайдер назвав вартість геймерського смартфона Black Shark 3. Враховуючи, що гаджет отримає топову комплектацію, коштувати він буде дуже дешево як для смартфона з такою продуктивністю.