Компанії Hewlett Packard і AMD створили найпотужніший суперкомп'ютер El Capitan. До повноцінної роботи El Capitan приступить в 2023 році. Зазначимо, що такий комп'ютер буде виконувати різні задачі при моделюванні або при симуляції, з якою не впораються інші комп'ютери.

Windows 10, gettyimages
Windows 10, gettyimages

El Capitan створюється за замовленням Міністерства енергетики США і буде використовуватися для задач, пов'язаних з ядерною зброєю, кліматом, аналізом мутацій геном, пошуком ліків. Передбачається, що система прискорить розробку протиракових препаратів з шести до одного року. Можливо, цей комп'ютер зможе врятувати мільйони життів, якщо дослідження та обчислення підуть за планом.

Суперкомп'ютер, побудований на процесорах з архітектурою AMD Zen 4, які вийдуть в продаж у наступному році. Також застосовуються нові прискорювачі обчислень Radeon Instinct.

ноутбук, gettyimages
ноутбук, gettyimages

Популярні новини зараз
Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

El Capitan є системою рівня эксаскейл і здатний виконувати до 2 000 000 000 000 000 000 (мільйон трильйонів) обчислень в секунду.

Правда, про ціну не повідомляється, але з такою обчислювальною потужністю не зможе зрівнятися жоден комп'ютер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що месенджер WhatsApp отримав підтримку темного режиму. Нова функція буде доступною як на Android, так і на iOS, досить просто оновити додаток до актуальної версії і включити цю функцію в налаштуваннях.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft вводити нові іконки в роботу Windows 10. Звичайно, кардинально інтерфейс вони не змінять, але це черговий крок на шляху до поліпшення роботи популярної ОС.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony готує до виходу черговий компактний смартфон. Новинка приємно здивує користувачів невеликими розмірами та приємною ціною. Щоправда а дату виходу поки не повідомляється.