Компанія Fraundorfer Aeronautics провела перше випробування перспективного літаючого таксі. Про це повідомляє ресурс Naked cience.

Апарат Tensor 600X пробув в повітрі близько години, піднімаючись до висоти 500 метрів над землею і розганяючись до швидкості 130 км/год. Також машина виконала "автожир" — це винтокрилий літальний апарат, підйомну силу якого забезпечує вільно обертається гвинт. Управляти такою конструкцією набагато простіше, ніж вертольотом або літаком.

Літаюче таксі Tensor 600X, кадр з відео
Літаюче таксі Tensor 600X, кадр з відео

Транспорт нового покоління виробляє менше шуму, набагато дешевше і безпечніше: він не так чутливий до турбулентності, як літаки, не схильний штопору і може м'яко приземлятися при непрацюючому двигуні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Салон Tensor 600X розрахований на шість пасажирів. Апарат може підніматися в повітря зі злітної смуги завдовжки не більше 50 метрів і летіти без дозаправки 600 кілометрів. Крейсерська швидкість машини, згідно проектної документації, складає 200 км/ч.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що фільми про космос не дадуть відірватися від екрану?

Як повідомляв портал "Знай.ua", Apple повідомила про дефіцит iPhone в офлайн-магазинах, експерти назвали причину.

Також "Знай.ua" писав про Рекордний вибух Чорної діри — яким було гігантське виверження і де воно відбулося