Китайський гігант Huawei змушений повернути гроші мільйонам користувачів. Все із-за помилок, які були виявлені в програмному забезпеченні. Прогалини в захисті виявили в результаті поглиблених перевірок у Сполучених Штатах після відновлення поставок товарів китайського бренду.

Тестерам вдалося не тільки встановити факт наявності вразливостей, але і виявити ще одну цікаву особливість. Нібито виявлений пробіл у захисті був не випадковістю. США дорікнули Huawei в умисній помилку, яка робила можливим відстеження користувачів віддалено. За заявою американців, вразливістю користувалися китайські спецслужби, які могли спостерігати за кожним користувачем смартфона, який міг зацікавити їх з тих чи інших причин.

Зрозуміло, китайський виробник смартфонів відкинув усі звинувачення. В Huawei заявили, що готові заплатити будь-якому користувачеві, який виявить уразливості. За виявлення мінімальних помилок компанія перерахує на рахунок 1000 євро. Якщо проблема буде серйозно загрожувати безпеці, хакер може отримати від 50 000 до 200 000 євро. Так китайський виробник має намір переконати своїх клієнтів у тому, що звинувачення помилкові, а продукція повністю безпечна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Google засвітила дизайн і цінник Google Pixel 4a. Зазначимо, що бюджетний смартфон, але дизайн отримає цілком собі сучасний, хоч і камера буде одинарної.

Як повідомляв Знай.uа гра Call of Duty: Warzone б'є всі рекорди. Умовно безкоштовна гра почала користуватися величезною популярністю ще з моменту старту - за першу добу в неї зіграло 6 мільйонів гравців, що дуже навіть непогано як для безкоштовної гри.