Новий коронавірус (COVID-19) викликав глобальну пандемію, змушує багато суспільства змінитися. Щоб обмежити поширення вірусу, експерти в області охорони здоров'я рекомендують людям займатися “соціальним дистанціюванням”, залишаючись вдома як можна довше і уникаючи будь-яких громадських зборів. У деяких країнах люди змушені залишатися вдома, врешті-решт, системи охорони здоров'я не можуть боротися з вірусом, який поширюється так швидко, як COVID-19. Вірус вивчається епідеміологами постійно, що дає місце деяким теоріям змови. Деякі з них просто для того, щоб поширювати фальшиві новини і використовувати страх і хаос. Щоб боротися з цією невидимою і жахливою загрозою, технічні гіганти, такі як Google і Facebook, об'єднуються, щоб боротися з дезінформацією.

У спільній заяві Google, Facebook, LinkedIn, Microsoft, Reddit і Twitter повідомили, що вони тісно співпрацюють один з одним, щоб зменшити дезінформацію про COVID-19. Кожна компанія буде використовувати свої відповідні платформи і канали з самостійним управлінням, щоб інформувати користувачів про фактичні, перевірених фактах, про яких ми знаємо дотепер. Reddit, наприклад, направляє користувачів на веб-сайт Центрів по контролю і профілактиці захворювань.

Google недавно випустила нове оновлення для сервісу Discover, яке дозволяє користувачам відзначати вводять в оману або сенсаційні новини. Більшість людей отримують новини через Інтернет і соціальні мережі, найбільші з яких належать цим вищезгаданим гігантам. Для нас життєво важливо постійно отримувати інформацію про вірус, щоб стримати його поширення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Коронавірус, ілюстративне фото - Getty Images
Коронавірус, ілюстративне фото - Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple планує представити відразу 2 бюджетних iPhone в 2020 році. Користувачі зможуть вибирати серед бюджетників. Правда, про дату анонсу поки немає ніяких даних, так як коронавірус завдав удару по виробництву.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung готує до виходу бюджетний планшет. Новинка порадує користувачів своєю ціною, так що залишилося дочекатися виходу новинки.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія SpaceX скасувала запуск ракети Falcon 9 за кілька секунд до старту. Причина - проблеми з двигуном, так як вони не запуститися належним чином, у зв'язку з чим компанії довелося відмовитися польоту в космос.