Якщо астронавти досягають Місяця згідно з планом проекту НАСА “Артеміда”, однією з основних цілей є видобуток льоду в кратері поблизу південного полюса Місяця. Однак на орбіті Місяця або на дуже дивною поверхні Місяця їм необхідно знати своє становище в режимі реального часу. Звичайно, для цього їм знадобиться GPS. Тим не менш, GPS буде працювати точно?

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

На Землі глобальні системи позиціювання (GPS) змінили наше життя. У ряді країн використовується велика кількість супутників, які допомагають людям орієнтуватися в місцевості. На Землі GPS може визначати місце розташування в сантиметрах.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Чжан Цзямін і Чи Чарльз з Лабораторії реактивного руху НАСА провели ряд математичних розрахунків цієї можливості. Математично і теоретично, ТАК, GPS буде працювати точно на Місяці. Сигнали від існуючих глобальних навігаційних супутників поблизу Землі можуть використовуватися для навігації астронавтів на Місяці 385 000 кілометрів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple представила нові iPad Pro 2020. Планшет отримав наворочену камеру, а також трекпад, який дозволив обходитися без клавіатури і мишки. Система сама по собі не нова, але в планшетах яблучної компанії вона з'явилася вперше.

Як повідомляв Знай.uа критики оцінили гру Doom Eternal, яку покажуть публіці 20 березня. Гра дуже сподобалася експертам, так що і геймерам вона теж доведеться по душі.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple закрила оффлайн-магазини з-за спалаху коронавіруса. Компанія не хоче наражати на небезпеку як клієнтів, так і співробітників корпорації, так що магазини закрили на невизначений термін.