Хоча дані користувачів збирають майже всі браузери, деякі з них роблять це активніше, ніж інші. Експерти вирішили перевірити, які браузери “занадто багато собі дозволяють”.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

У порівняльному дослідженні брали участь браузери Google Chrome 80.0.3987.87, Mozilla Firefox 73.0, Brave 1.3.115, Safari 13.0.3, Microsoft Edge 80.0.361.48, і "Яндекс.Браузер версії 20.2.0.1145.

Під час перегляду інтернет-сторінок фіксувалися дані про те, як багато інформації про користувача збирає додаток, і як потім розпоряджається цими даними.

Найгіршим щодо конфіденційності користувачів, за версією експерта, виявився Microsoft Edge. Втім, це не дивно, адже у Microsoft досить м'яка політика щодо персональних даних користувачів, на відміну від Apple, яка мало не щотижня акцентує увагу на захист особистих даних користувачів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Він відправляв ідентифікатори, які давали можливість зв'язати пошукові запити, асоційовані IP-адреси і дані про місцезнаходження на власні сервери, причому подібну функціональність виявилося непросто відключити самим користувачам. Втім, у більшості браузерів можна відключити збір даних. Правда, дійсно браузери перестають збирати дані - невідомо.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Ряд даних збирає Firefox, стартова сторінка Safari за замовчуванням може ділитися інформацією з третіми сторонами, які здатні завантажувати сторінки з ідентифікаторами в кеш браузера. У процесі роботи з iCloud також збираються дані про ідентифікатори.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft хоче впровадити рекламу в ОС Windows 10. Схоже, користувачі не зможуть від неї позбутися, так як вона буде з'являтися поверх інших відкритих вікон.

Як повідомляв Знай.uа компанія Amazon найме ще 100 000 співробітників, щоб встигати обробляти замовлення користувачів. Так як на вулицю виходити не рекомендується, більшість користувачів мережі почали замовляти продукти і речі на будинок, ніж Amazon і займається.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з DxOMark призупинили огляди смартфонів з-за епідемії. Не варто очікувати оглядів на нові смартфони найближчим часом.