Компанія Apple підвищила вартість складання кастомних Mac, iMac і MacBook. Схоже, компанію не хвилюють різні пандемії. Якщо більшість технологічних гігантів намагаються допомогти в боротьбі з коронавірусом, то яблучна корпорація піднімає ціни на свої гаджети.

MacBook PRO, Фото з сайту Mac
MacBook PRO, Фото з сайту Mac

Незважаючи на те, що базова вартість не змінилася, додавання кожного з компонентів тепер коштує на 10 % дорожче. Видання наводить у приклад Великобританії: заміна процесора i9 на аналогічний, але з більшою частотою стоїть тепер не 180 £, а 200. Апдейт оперативної пам'яті з 16 до 32 ГБ обійдеться в 400 £, а не 360. І так кожен з компонентів додав до вартості додаткові 10 %.

Подорожчання торкнулися і України: топовий Mac Pro тепер обійдеться в 1700000 гривень.

MacBook Pro 13. Фото з сайту YouTube
MacBook Pro 13. Фото з сайту YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Ціни, звичайно, трохи лякають. Коліщатка у цій конфігурації стоять тепер 13 тисяч гривень, а не 10, як до цього.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що ринок смартфонів тріщить по швах. Аналітики повідомили, що продажі смартфонів впали на 38%. На сьогоднішній день це найбільше падіння в історії ринку.

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили дані мільйонів користувачів мережі, включаючи адреса, імена, дати народження, і так далі. Дивно, але база даних не захищена, так що нею може користуватися абсолютно будь-яка людина, який має доступ до мережі.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти порівняли новий MacBook Air 2020 і MacBook Pro 2019. Як і очікувалося, торішня модель у всьому перевершує бюджетний ноутбук від яблучної корпорації.