Проект американців Folding@Home почав шукати вакцину від коронавірусу Covid-19 і вже встиг удвічі обігнати за потужністю найкращий суперкомп'ютер у світі. Такий прорив стався через кілька днів після того, як проект закликав небайдужих користувачів допомогти.

Так, до проекту долучилося понад 400 тисяч добровольців, комп'ютери яких утворили єдину обчислювальну машину потужністю 470 петафлопс. На початку 2020 року в проекті було 30 тисяч учасників, які забезпечують потужність 100 петафлопс.

суперкомп'ютер, фото GettyImages
суперкомп'ютер, фото GettyImages

Варто відзначити, що на сьогоднішній день найпотужнішим суперкомп'ютером вважається Summit, який, до речі, теж шукає ліки проти коронавірусу. Його стійка продуктивність становить 149 петафлопс, пікова перевищує 200 петафлопс.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Польща буде боротися з виходом людей на вулицю без поважної причини. Винятки - піти в магазин, аптеку, вивести собаку на прогулянку.

Як повідомляв портал Знай.uа, влада Китаю, де почався спалах коронавірусу, вирішила зняти обмежувальні заходи на в'їзд і виїзд в провінції Хубей з 25 березня 2020 року.

Також портал Знай.а писав, що у всьому світі від нового типу коронавірусу вилікувалося вже 101 344 людини. Всього з початку поширення хвороби зареєстрували 381 293 випадки інфікування.