Новий Коронавірус перетворився в глобальну пандемію, яка підриває світову економіку, здоров'я людей, уповільнює бізнес у всьому світі, а також впливає на повсякденне життя мільярдів людей.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Однак це також створило середовище, в якому хакери, шахраї і спамери користуються вразливими користувачами і ситуацією. Оскільки все більше і більше людей працюють з дому з мережами з більш низькою безпекою порівняно з офісними налаштуваннями, ризик піддатися нападу більше.

Атаки з використанням програм-вимагачів, які звичайно ініціюються фішингом, можуть стати причиною неприємностей для лікарень, оскільки зловмисники використовують шифрування для блокування доступу до своїх власних файлів, а потім вимагають платежі в цифровий валюті для розблокування ключів.

минулого тижня університетська лікарня Брно в Чеській Республіці, яка також є великим центром тестування Covid-19, піддалася атаці з застосуванням вимагачів, яка перервала операції і викликала перенесення операцій. Чеський національний центр кібербезпеки і чеські правоохоронні органи досі не повністю відновили дані.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Тепер хакери з угрупування Ransomware заявили, що вони більше не будуть націлюватися на лікарні та медичні організації під час пандемії Коронавіруса (COVID-19).

З іншого боку, хакери з Maze заявили, що вони припинять діяльність проти всіх видів медичних організацій до кінця пандемії. Netwalker Ransomware стверджує, що у них немає мети атакувати лікарню, і подвоює, що “ніхто не буде цілеспрямовано зламувати лікарню”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple хоче воскресити свій давній проект. Мова йде про AirPower, килимок, який буде заряджати гаджети з допомогою бездротових технологій. Варто відзначити, що компанія вже намагалася відтворити прототип пристрою, але до продажу справа так і не дійшло.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple дозволила користувачів купувати відразу декілька продуктів Apple. Варто відзначити, що минулого тижня корпорація ввела обмеження, які дозволяли покупцям купувати все за кілька пристроїв. Так корпорація хотіла боротися з дефіцитом.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Microsoft показала оновлену Windows 10. Компанія переробила безліч елементів інтерфейсу.