Нещодавно виявлена комета, відома як C/2019 Y4 (ATLAS), наближається до Сонця і стрімко збільшує яскравість. Втім, це тимчасово, адже незабаром від комети нічого не залишиться, якщо траєкторія залишиться незмінною.

комета, фото Pxhere
комета, фото Pxhere

Вчені виявили комету 28 грудня 2019 року, використовуючи систему астрономічних досліджень ATLAS (Asteroid Terrestrial-Impact Last Alert System) на Гаваях - звідси і назва космічного тіла.

В той момент, коли комета знаходилася на відстані близько 440 кілометрів від Сонця, її яскравість була приблизно 398 000 разів слабкіше яскравості зірок, які майже не видно неозброєним оком.

Але з моменту виявлення яскравість ATLAS зростала з неймовірною швидкістю. З лютого по березень вона збільшилася в 4000 разів, так що тепер її можна побачити навіть з самого звичайного телескопа. До того ж, яскравість постійно збільшується, і з такими темпами до середини травня її можна буде побачити неозброєним поглядом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Планета Земля, pxhere
Планета Земля, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережу злили список безкоштовних ігор для Sony PlayStation. Тепер геймери можуть пограти безкоштовно в Uncharted 4 і гоночну гру Dirt Rally 2.0. Ігри будуть доступні до кінця квітня.

Як повідомляв Знай.uа компанія Redmi анонсувала величезний телевізор розміром з тенісний стіл. Правда, за новинку попросять близько 2800 доларів,

Також Знай.uа повідомляв, що Valve натякнула на продовження гри Half-Life, компанія випустила довгождане продовження через 13 років після виходу останньої серії.