Нещодавно виявлена комета, відома під ім'ям C / 2019 Y4 або просто ATLAS, наближається до нашого Сонця і швидко збільшується в яскравості. До того ж, яскравість буде і далі збільшуватися до тих пір, поки не стане видимої з Землі за допомогою любительких телескопів. Вперше незвичайний небесний об'єкт був виявлений 28 грудня 2019 року за допомогою роботизованої астрономічної оглядової системи, розташованої на Гаваях.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Що стосується прогнозів, вчені запевняють, що за кометою зможе поспостерігати кожен бажаючий неозброєним поглядом.

Що стосується комети Атлас, вона прилетіла до нас, в Сонячну систему відносно недавно. За заявлниям вчений, її траєкторія буде близько Сонця, і вона поступово буде згасати, але через деякий час.

Ближче всього до Сонця комета наблизиться 31 травня 2020 року, якщо об'єкт виявиться на нашій зірці навіть ближче, ніж Меркурій — найближча до Сонця планета.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Земля, gettyimages
Земля, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple нахабно обдурила своїх користувачів. Новий iPad Pro 2020 року практично не відрізняється від iPad Pro 2018 року, при тому що чіпсет в новинці отримав іншу назву, а от продуктивність залишилася преждней.

Як повідомляв Знай.uа експерти розповіли, як правильно заряджати смартфон, щоб він прослужив максимально довго. Не варто ставити його на ніч на зарядку, а також чекати повної розрядки.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія NASA опублікувала детальний фото 500-метрового астероїда. Саме фото допоміг зробити зонд, який опинився біля космічного тіла на рекордно близькій відстані.