Стало відомо, що Національне агентство США з аеронавтики і дослідження космосу займається розробкою місії для перенаправлення астероїдів. Про це пише видання Science Alert.

Місія отримала назву Double Asteroid Redirection Test. За словами дослідників, поки що жоден астероїд не загрожує Землі, але випадок реальної загрози не можна виключати.

Падіння астероїдів, фото pxhere
Падіння астероїдів, фото pxhere

Наголошується, що активні фази DART повинні початися 22 липня 2021 року. Її суть полягає в тому, щоб випробувати кінетичний удар для відхилення астероїда від Землі. Перші випробування планують провести на невеликій бінарній астероїдній системі під назвою Didymos.

Згідно інфомації, найбільший астероїд у системі має діаметр 780 метрів, а найменший – 160 метрів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, майже 11 мільйонів імен жителів планети Земля полетять на Марс в рамках місії NASA. Чіпи з відповідною інформацією було розміщено на марсоході Perseverance, який незабаром повинен відправитися в космос.

Як повідомляв портал Знай.uа, на далекому астероїді знайшли загублений космічний апарат, що подає дивні сигнали. Неймовірно, але модуль все ще має зв'язок з космічним центром на Землі.

Також портал Знай.uа писав, що NASA опублікувало детальну карту 500-метрового астероїда Бенну.