Нові дослідження показують, що програми Google Play збирають інформацію, яка допомагає визначити стать користувача, його релігію, статус відносин. Все це без попередження самого користувача. Втім, все це в стилі Google, яка раніше заявляла, що GPS в смартфонах не відстежують місце розташування користувача, а потім все ж компанії довелося зізнатися, що смартфони стежать за користувачами.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

У зв'язку з пандемією коронавіруса, різні країни прямо починають встановлювати стеження за своїми громадянами, іноді прямо порушуючи їх права і свободи.

Тепер стало відомо, що понад 4000 додатків Google Play збирають інформацію про інших вже встановлених на електронному девайсі додатках. Це означає, що на вас вже складено досьє, в якому є особиста інформація про вас. Звичайно ж, компанія добра буде її продавати стороннім компаніям, які в свою чергу будуть робити спрямовану рекламу спеціально для вас. Про це йдеться у спільному дослідженні голландських, швейцарських і італійських вчених.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Додатки використовують наданий Android програмний інтерфейс, який сканує телефон для отримання детальної інформації про всіх інших додатках, встановлених на телефоні. Дивно, але Google робить вигляд, що нічого не відбувається.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс Steam побив власний рекорд. Компанія відзвітувала про рекордну кількість користувачів одночасно. Втім, причиною такого рекорду коронавірус, а також заклик до самоізоляції людей у всьому світі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft ввела обмеження для своїх користувачів. Тепер геймери не можуть змінити логотип для клану або аватарку для облікового запису. Причиною цього стала навантаження на сервера компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony випустила PlayStation 5. Консоль стане доступною для користувачів вже до кінця 2020 року.