Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA планує завдати кінетичний удар по летить до Землі астероїда Didymos B. Про це повідомляє Science Alert. Схоже, вчені з усього світу стурбовані загрозою, що виходить від астероїда, який буде в критичній близькості від Землі.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Відзначається, що дані заходи необхідні для запобігання загроз, які можуть виникнути в майбутньому. "Незважаючи на нинішню боротьбу людства з новим коронавірусом, інші загрози все ще існують", - йдеться в повідомленні. Вченим необхідно як можна швидше придумати, як убезпечити нашу планету.

За словами вчених, діаметр астероїда, який рухається у бік Землі – 16 метрів. NASA постарається нанести удар, щоб відхилити його траєкторію.

Система DART досягне його 22 вересня 2021 року. Астероїд в цей момент повинен знаходитися в 11 мільйонів кілометрів від нашої планети.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Земля, фото: gettyimages
Земля, фото: gettyimages

Правда, “зброя” ще проходить випробування, так що про остаточне рішення поки говорити рано.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс Steam побив власний рекорд. Компанія відзвітувала про рекордну кількість користувачів одночасно. Втім, причиною такого рекорду коронавірус, а також заклик до самоізоляції людей у всьому світі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft ввела обмеження для своїх користувачів. Тепер геймери не можуть змінити логотип для клану або аватарку для облікового запису. Причиною цього стала навантаження на сервера компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony випустила PlayStation 5. Консоль стане доступною для користувачів вже до кінця 2020 року.