В Університеті Арізони розкрили секрет походження величезних резервуарів води на Марсі. Правда була більш очевидною, ніж припускали користувачі. Фахівці стверджують, що джерела води на червоній планеті було мінімум два. При цьому у них був різний хімічний склад, і цьому є логічне пояснення.

Марс (фото pixabay)
Марс (фото pixabay)

Дані підтверджує факт вивчення двох відкололися від марсіанської кори метеоритів під назвами NWA7034 і ALH84001. Небесні тіла відрізняються за співвідношенням ізотопів водню з іншими марсіанськими породами. Northwest Africa 7034 взаємодіяв з рідиною близько 1,5 мільярда років тому, тоді як Allan Hills 84 001 - близько 3,9 мільярда років тому. Іншими словами, воду на Марс принесли 2 астероїда, які мали різні склади води.

Космос, скріншот: YouTube
Космос, скріншот: YouTube

Також наголошується, що один з типів порід виявився близьким по складу до тіл з околиць Сонячної системи, а другий мав багато спільного з породами Землі. Швидше за все, обидва вони прилетіли з глибин космосу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти назвали топ найпопулярніших браузерів за лютий 2020 року. Звичайно ж, з великим відривом у лідерах залишається Google Chrome, але ось на другому місці несподівано з'явився Microsoft Edge, які раніше був потрібен тільки для скачки інших браузерів.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення iOS 13.4 виявили згадка про iPhone 9. Судячи за інсайдерською інформацією, смартфон покажуть публіці вже найближчим часом. Якщо бути точним, то анонс нібито запланований на 15 квітня.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Microsoft запатентувала унікальний смартфон відразу з трьома екранами. Правда, останній з них не такий вже і функціональний, але точно сподобається публіці.