Електромобілі вважаються самими чистими транспортними засобами на землі. Однак і тут не все так просто. Наприклад, під час створення акумулятора для такого екологічно чистого авто без викидів хімічного забруднення не обійтися.

Tesla, gettyimages
Tesla, gettyimages

Саме тому компанія Mercedes-Benz сконцентрувалася на розробці органічних акумуляторів для електромобілів. Їх основою є графіт, який базується на органічних елементах з водним електролітом. Такі акумулятори можна утилізувати за допомогою компосту. До того ж, не потрібно шукати місце, куди можна викинути небезпечний акумулятор. Якщо з батарейками це не така вже й велика проблема, то ось акумулятор авто може нанести серйозної шкоди екології.

Перший розроблений компанією органічний акумулятор дебютував на концепції Mercedes-Benz Vision AVTR. Правда, щоб запровадити таку ідею в масове виробництво буде потрібно близько 15 років, так що нам залишається лише чекати.

Автозаправка, фото pixabay
Автозаправка, фото pixabay

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти назвали топ найпопулярніших браузерів за лютий 2020 року. Звичайно ж, з великим відривом у лідерах залишається Google Chrome, але ось на другому місці несподівано з'явився Microsoft Edge, які раніше був потрібен тільки для скачки інших браузерів.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення iOS 13.4 виявили згадка про iPhone 9. Судячи за інсайдерською інформацією, смартфон покажуть публіці вже найближчим часом. Якщо бути точним, то анонс нібито запланований на 15 квітня.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Microsoft запатентувала унікальний смартфон відразу з трьома екранами. Правда, останній з них не такий вже і функціональний, але точно сподобається публіці.