Прототип ракети "Старшип" компанії Ілона Маска SpaceX вибухнув під час випробувань на полігоні Бока-Чіка в Техасі. Трансляція велася на каналі NASASpaceflight в ютьюб. Можливо, це було заплановано, так як Маск раніше вже підірвав ракету, щоб перевірити всі системи безпеки будуть працювати належним чином у разі поломки.

Ракета зруйнувалася після заправки охолодженим пропеллентом, зазначає видання The Verge.

Це третя поспіль невдале випробування "Старшипа". Засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що в компанії вивчають аварію. Швидше за все, на будівництво вже четвертого прототипу знадобиться кілька місяців. У будь-якому випадку, аткие випробування норма для створення ракет. Враховуючи, що аналогів не так вже й багато, Маск створює цю ракету “з нуля”.

SpaceX, gettyimages
SpaceX, gettyimages

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що легендарну гру Call of Duty: Modern Warfare роздають абсолютно безкоштовно всім бажаючим. Правда, тільки мультиплеер, і тільки обмежений час. Втім, для геймерів це шанс зрозуміти, чи варто купувати гру, або ж відмовитися. Такий собі тест-драйв популярної гри, яка є лідером на ринку ігор в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа виробник захисних чохлів для iPhone назвав головний недолік майбутнього смартфона iPhone 9. Серед іншого він зазначив порівняно невеликий екран, а корпус буде мало чим відрізнятися від iPhone 6, так що величезного екрану очікувати не варто.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені розгадали загадку комети з “червоним хвостом”. Виявляється, над Японією з'явилося рідкісне північне сяйво червоного кольору, що здивувало не тільки жителів Японії, але і самих вчених.