Генеральний директор SpaceX Елон Маск пояснив недавній збій повномасштабного відмови прототипу Starship під час попередніх випробувань, а пізніше представив ракетні двигуни першого польоту майбутнього прототипу.

Кілька днів тому, 3 квітня, SpaceX почав третє повномасштабне випробування на кріогенне (ультра-холодне) тиск прототипу Starship. Першим кроком було наповнення верхній паливної цистерни висотою близько 30 метрів (100 футів) рідким азотом. Протягом декількох годин рідкий азот - нейтральний хімікат, призначений для імітації палива - завантажувався і розвантажувався неодноразово.

Потім, приблизно в 2:07 за місцевим часом, резервуар з рідким киснем під резервуаром з метаном раптово зім'явся, подібно до того, як викачували повітря з пластикових пляшок з невеликою кількістю повітря.

На перший погляд, це невдача, але - з інженерної точки зору - це насправді позитивне (хоча і невдалий) розвиток, тому що, як підтвердив Маск і деякі підозрювали з відео, несправність, можливо, була викликана помилкою оператора - не технічна несправність, притаманна самій ракеті Starship SN3.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Тепер же Маск буде проводити випробування і далі, але з новими двигунами для своїх ракет.

Двигуни для ракет SpaceX, https://interestingengineering.com

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія BMW випустила серію настільних ігор для тих, хто хоче весело провести з сім'єю час. Безкоштовні ігри і на офіційному сайті компанії їх можна скачати роздрукувати на папері.

Як повідомляв Знай.uа, Steam показали, чим займаються геймери. Компанія знову побила рекорди за популярністю. Одночасно в бібліотеку відеоігор заходять мільйони геймерів.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Asus використовує передову технологію для своїх процесорів. Відомо, що рідкий метал допомагає знизити температуру нагрівання процесора, правда, ця технологія в новинку на ринку чіпсетів для пристроїв.