Вчені Манчестерського інституту технологій створили унікальний шарф, здатний замінити медичні маски. Дивно, але щільність шарфа дозволяє блокувати частинки пилу та віруси.

Коронавірус в Японії, скріншот: YouTube
Коронавірус в Японії, скріншот: YouTube

Характеризуючи свій винахід, вчені стверджують, що новий шарф - краще медичної маски. Приміром, вони більш щільно прилягають до обличчя і носа, а також шарф можна довше ніж використовувати хірургічну маску.

"Шарф підходить для багатогодинного носіння і неприємних відчуттів не народжує", - кажуть творці шарфа.

Проте найголовніша відмінність новинки - спеціальна хімічна оболонка тканини, з якої виготовили шарф.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами творців, шарф здатний знешкоджувати віруси за рахунок різних компонентів, не дозволяючи йому дістатися до слизової людини.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

"Відмінність в тому, що в тканинах шарфа клітин немає, і заражати йому нічого. Він швидко втратить активність і помре", - говорить Грін. Правда, коли такий шарф з'явиться у продажу і скільки він буде коштувати - невідомо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія BMW випустила серію настільних ігор для тих, хто хоче весело провести з сім'єю час. Безкоштовні ігри і на офіційному сайті компанії їх можна скачати роздрукувати на папері.

Як повідомляв Знай.uа, Steam показали, чим займаються геймери. Компанія знову побила рекорди за популярністю. Одночасно в бібліотеку відеоігор заходять мільйони геймерів.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Asus використовує передову технологію для своїх процесорів. Відомо, що рідкий метал допомагає знизити температуру нагрівання процесора, правда, ця технологія в новинку на ринку чіпсетів для пристроїв.