Астрономи виявили незвичайну подвійну систему з білих карликів J2322+0509. Зірки дуже близько розташовані одна до одної, що є ознакою щодо швидкої за космічними мірками катастрофи. На щастя Землі поки що таке космічне явище не загрожує.

Космос, фото Pixabay
Космос, фото Pixabay

Вчені стверджують, що виною близькості між цими космічними об'єктами є гравітаційні хвилі. За розрахунками, з-за втрати енергії через 6-7 мільйонів років білі карлики зіткнуться з утворенням одного масивного білого карлика.

Правда, довести їх наявність не вийде із-за недостатнього розвитку технологічного прогресу, а от помітити їх вплив вийде лише в 2034 році.

Гравітаційні хвилі були вперше зареєстровані 14 вересня 2015 року на двох детекторах-близнюках лазерної інтерферометричної гравітаційно-хвильової обсерваторії LIGO, розташованих в Лівінгстоні (штат Луїзіана) і Хэнфорде (штат Вашингтон) у США. Втім, зробити точні заяви вийде лише через десяток років.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Космос, фото: Pixabay
Космос, фото: Pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія BMW випустила серію настільних ігор для тих, хто хоче весело провести з сім'єю час. Безкоштовні ігри і на офіційному сайті компанії їх можна скачати роздрукувати на папері.

Як повідомляв Знай.uа, Steam показали, чим займаються геймери. Компанія знову побила рекорди за популярністю. Одночасно в бібліотеку відеоігор заходять мільйони геймерів.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Asus використовує передову технологію для своїх процесорів. Відомо, що рідкий метал допомагає знизити температуру нагрівання процесора, правда, ця технологія в новинку на ринку чіпсетів для пристроїв.