Нещодавно компанія Google оголосила про відновлення роботи над випуском оновлень для Chrome і Chrome OS. Як і було обіцяно, пошуковий гігант підготував до випуску оновлення Chrome OS 81, яке додає деякі функції в режим планшета Chrome OS. Варто відзначити, що компанія додала в роботу браузера кілька функцій, які раніше використовувалися на смартфонах Android. Звичайно ж, мова йде про жести.

Google, gettyimages
Google, gettyimages

Наголошується, що планшетний режим на пристроях Chromebook отримав нові функції навігації за допомогою жестів. Тепер користувачі можуть провести пальцем від нижній частині екрана, щоб перейти на головний екран. Правда, ці функції будуть працювати з ноутбуками, які підтримують сенсорний екран, а таких на ринку предостатньо, причому по кілька моделей у кожного виробника.

Панель додатків Shelf також отримала кілька поліпшень, спрямованих на підвищення зручності використання.

Ноутбук
Ноутбук, Фото автора Christina Morillo: Pexels

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Робота з браузером Chrome OS 81 також була покращена, і тепер вона повинна бути більш зручною при роботі в планшетному режимі. Розробники заявили, що тепер перехід між вкладками нагадує роботу браузера на Android-смартфоні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony представила новий контролер для PlayStation 5. Відомо, що консоль майбутнього з'явиться на публіці вже восени цього року, а цінник буде в районі 400 доларів за базову версію. Новий контролер отримав купу цікавих змін, серед яких і розташування кнопок.

Як повідомляв Знай.uа вчені спрогнозували величезну космічну катастрофу. Зірки, які знаходяться рекордно близько один до одного можуть просто вибухнути, і це лише питання часу. На щастя, Землі нічого не загрожує.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери створили перший в світі смартфон з 192-мегапіксельною камерою. Сам девайс з'явиться у продажу вже в травні цього року, але досі невідома марка і модель гаджета.