Інсайдери повідомляють, що незабаром світ побачить перший у світі смартфон, обладнаний камерою зі 192-мегапіксельним сенсором. Нагадаємо, що буквально в 2019 році Xiaomi і Samsung разом створили камеру на 108 мегапікселів.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Подробиць про підготовлюваний апараті, на жаль, небагато. Говориться лише, що його основою стане процесор Snapdragon 765G з підтримкою мережі 5 покоління. Правда, флагманських характеристик продуктивності від нього очікувати не варто.

Що стосується 192-мегапіксельного датчика, то він, як вважають спостерігачі, буде використовувати технологію об'єднання сусідніх пікселів в єдиний масив формату 3 × 3 або 4 × 4. У першому випадку будуть створюватися 21-мегапіксельні зображення, у другому - 12-мегапіксельні. Швидше за все, розробникам вдалося поліпшити якість зйомки на програмному рівні.

Поки не ясно, хто саме стане розробником цього датчика зображення. Їм може виявитися, наприклад, компанія OmniVision.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що презентація складається в травні, так що є велика ймовірність того, що смартфон засвітився раніше анонсу.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony представила новий контролер для PlayStation 5. Відомо, що консоль майбутнього з'явиться на публіці вже восени цього року, а цінник буде в районі 400 доларів за базову версію. Новий контролер отримав купу цікавих змін, серед яких і розташування кнопок.

Як повідомляв Знай.uа вчені спрогнозували величезну космічну катастрофу. Зірки, які знаходяться рекордно близько один до одного можуть просто вибухнути, і це лише питання часу. На щастя, Землі нічого не загрожує.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери створили перший в світі смартфон з 192-мегапіксельною камерою. Сам девайс з'явиться у продажу вже в травні цього року, але досі невідома марка і модель гаджета.