Астероїд розміром з малу планету стрімко наближається до Землі. Коли небесне тіло підлетить до планети на мінімальну відстань, що кажуть експерти про ризики зіткнення. Втім, є ймовірність того, що якщо астероїд змінить свою траєкторію в бік Землі, то до поверхні планети він може не долетіти. Дрібні частинки пилу в атмосфері створять ефект тертя, у зв'язку з чим він може просто згоріти в повітрі.

Астероїд Апофіс не вперше підходить до Землі. Фото з відкритих джерел
Астероїд Апофіс не вперше підходить до Землі. Фото з відкритих джерел

За повідомленням ресурсу Space.com, астероїд-гігант наблизиться до Землі 29 квітня настільки близько, що на нього можна буде подивитися через невеликий телескоп або ж простежити за пересуванням онлайн. Небесне тіло пролетить на відстані 6,2 кілометра від Землі, що в 16 разів далі, ніж Місяць від Землі. Однак, розглянути його все ж можна. Телескоп далеко не у кожного, але в інтернеті буде купа трансляцій.

Цей астероїд носить назву 1998 OR2. За даними NASA, діаметр космічного гостя від 1,8 до 4,1 кілометра.

Астероид, gettyimages
Астероид, gettyimages

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google безкоштовно роздає підписку на 2 місяці на свій ігровий сервіс. Google Stadia досить недавно з'явився на ринку, і тепер пошуковик хоче залучити нових користувачів безкоштовною підпискою.