Відома американська компанія Google створила унікальну віртуальну клавіатуру на основі шрифту Брайля для людей з порушенням зору. Наразі нею вже можуть користуватися власники Android.

Про це повідомили в блозі Google.

Як відзначається, на новій клавіатурі TalkBack є різні комбінації шести крапок, які позначають різні символи. Так, 1 — це "А", а 1 і 2 — це "В". Крім набору, редагування та надсилання текстів TalkBack підтримує роботу з жестами та може озвучувати повідомлення.

Скріншот віртуальної клавіатури

Також у компанії зазначили, що вмикати її так само легко, як і перемикати розкладки на звичайній клавіатурі. Водночас вона працює зі всіма додатками та доступна на версії Android 5.0 і вище. Щоправда, є один незначний мінус - наразі вона лише англійською мовою.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google безкоштовно роздає підписку на 2 місяці на свій ігровий сервіс. Google Stadia досить недавно з'явився на ринку, і тепер пошуковик хоче залучити нових користувачів безкоштовною підпискою.