Експерти з об'ємної графіки на 3D-анімації показали, як коронавірус SARS-CoV-2 закріплюється на мембрані клітини людського організму і заносить всередину свій генетичний матеріал. Звичайно, відео не так вже й багато дасть звичайному користувачеві мережі, але ось вчені наблизилися ще на один крок до створення вакцини завдяки візуалізації зараження небезпечним вірусом людський організм.

Ролик створений у США компанією-розробником візуалізацій Elara Systems.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Анімація деталізує форму шипів на оболонці вірусу. Саме вони, практично на атомарному рівні, зв'язуються з рецепторами АПФ2 на поверхні клітин людини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Що дивно, інкубаційний період вірусу становить 14-17 днів, так що виявити наявність вірусу по симптомах до кінця інкубаційного періоду практично неможливо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple відкрила доступ до своїх серіалів, так що кожен бажаючий може подивитися нові серіали на сервісі яблучної корпорації абсолютно безкоштовно.

Як повідомляв Знай.uа вчені показали, як коронавірус поширюється по магазину. На диво, він здатний кілька хвилин перебувати в повітрі, так що без масок в магазині точно не обійтися.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія NASA перетворить Місяць у власний телескоп. В одному з кратерів вчені розмістять телескоп, який відкриє нові межі космосу.