Телескоп NELIOTA з 2017 року спостерігає за Місяцем. Нещодавно він зафіксував соте падіння метеорита на супутник Землі. Це дозволяє краще оцінювати загрозу, яку можуть нести невеликі метеорити Землі, повідомляє Європейське космічне агентство.

Більшість комет і астероїдів згоряють в атмосфері, але деякі, особливо несуть потенційну загрозу, їх кількість точно невідома.

Є також об'єкти, які складно помітити за допомогою телескопів через маленький розмір. Щоб зрозуміти, наскільки часто такі об'єкти з'являються і яку небезпеку несуть для Землі, потрібно звернути увагу на Місяць.

Місяць, фото Європейське космічне агентство
Місяць, фото Європейське космічне агентство

Атмосфера Місяця вкрай розріджена, тому навіть невеликий метеорит залишає слід на поверхні небесного тіла. Коли метеорити або невеликі астероїди падають на Місяць, вони викликають спалах світла, який можна побачити з нашої планети.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Таким чином можна зрозуміти, наскільки часто невеликі метеорити падають на Землю. Як правило, спалахи, що спостерігаються на Місяці викликають навіть об'єкти вагою менше 100 грамів і діаметром менше п'яти сантиметрів.

Місяць, фото Європейське космічне агентство
Місяць, фото Європейське космічне агентство

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені з'ясували, звідки на Марсі з'явилася вода.

Як повідомляв портал Знай.uа, світ побачить найяскравішу комету вперше за 10 років.

Також портал Знай.uа писав, що стародавнє поселення Тель Абу-Хурейра було знищеним у результаті падіння космічного об'єкту.