Гренландський Льодовий щит - другий за величиною льодовик у світі, площею майже два Мільйони квадратних кілометрів. У деяких місцях товщина льоду сягає двох-трьох кілометрів. Якщо він розтане повністю, то рівень моря на планеті піднявся на 7 метрів. Втім, це лише питання часу, якщо врахувати, як глобальне потепління впливає на танення льодовиків по всьому світу.

Танення льодовиків,BBC

В 2019 році він танув з рекордною швидкістю. За рік Льодовик Втрата 600000000000 тонн льоду, тільки за липень - близько 197 млрд. Всього за рік підняло рівень моря на 2,2 міліметри.

Вчені Марко Тедескі і Ксав'є Феттвейс прийшли до висновку, що це відбувалося не тільки через зміну середньої температури повітря на планеті, але і з-за "Унікальні атмосферні умови в регіоні, а саме, рекордна кількість ясних сонячних днів.

Танення льодовиків,BBC

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Високий тиск і температура дає про себе знати. До речі, безхмарне небо теж є одним з ключових особливостей глобального потепління, так що далі буде тільки гірше, температура підніматися по всьому світу, а танення льодовиків тільки прискорюватися.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Android 10 масово виводить з ладу смартфони Samsung. Оновлення ОС примушує смартфони перезавантажуватися, входячи в циклічну перезавантаження. Виправити цю помилку на програмному рівні не вийде, а сервісні центри закриті.

Як повідомляв Знай.uа компанія Volkswagen виплатить по 1000 євро кожному власнику дизельного авто від компанії. За підрахунками експертів, компанія виплатить 800 мільйонів євро компенсації користувачам. Що ж, така плата за обман мільйонів користувачів.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені виявили екзопланету, яка дуже схожа на нашу Землю. За підрахунками астрономів, температура на цій планеті така ж, як і на Землі.