Користувачі інтернет відшукали цікавий патент Sony: відома компанія проектує робота, який буде дивитися за грою людини і реагувати на його дії - коментувати реагувати на емоції під час гри, пише Business Insider.

Компанія Sony вже називає своє творіння «гравцем для спільного перегляду». Як повідомляє Sony в патенті, гравці краще взаємодіють, коли спостерігають за чимось разом, а не коли спілкуються лицем до лиця. Але для спільного проведення часу потрібна ще як мінімум одна людина, але вона може бути відсутня з різних причин.

Sony запатентувала нового робота
Sony запатентувала нового робота

Але ось робот в будь-якому випадку готовий подивитися щось разом з вами. Штучний інтелект повинен поліпшити враження від гри, і робот буде радіти досягненням гравця або засмучуючись через його невдачі. Крім того вражає автономність робота - Sony розраховує, що він буде сидіти поруч з людиною або може стати другим гравцем. А якщо користувач скористається шоломом VR, то замість робота він побачить ігрового персонажа.

У патенті також знайшли дуже цікаву деталь щодо "почуттів робота". Sony передбачили справжню прихильність між людиною і його напарником з штучним інтелектом - робот для початку буде регулярно просити поставити його на підзарядку. Але якщо людина буде ігнорувати прохання свого "друга" і не підключить до розетки, робот буде вважати, що його не люблять і поведе себе відповідним чином.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Sony запатентувала нового робота
Sony запатентувала нового робота

Відносини можуть зовсім зіпсуватися між людиною і роботом і тоді "залізний товариш" припинить підбадьорювати і заохочувати людину під час гри. Sony розраховує, що гравці будуть замислюватися над своїми діями і поведінкою, і враховувати бажання і "почуття" іншої істоти.

Ну і за задумом Sony робот може вплинути на свого друга-людину і навіть поліпшити ритм його життя - підкаже, коли час йти спати, наприклад, якщо людина грає до глибокої ночі.

Правда, є і погані новини - те, що Sony запатентувала такого робота, зовсім не означає, що компанія створить його у найближчі роки. Завжди залишається ймовірність, що компанія просто хоче закріпити за собою таку ідею і відкласти її на довгі роки, коли хтось з конкурентів почне більш активні дії у цій області.

Нагадаємо, як Знай повідомляв раніше творці Call of Duty: Warzone хочуть зробити, як в Fortnite.

Також Знай писав про те, що PlayStation 5 може не вистачити на всіх - Sony випустить набагато менше консолей