Яка найдовша тварину на цій планеті ми називаємо знаємо? Змія? Синій кит? На жаль, ви не вгадали.

Вчені вважають, що вони виявили найдовшу тварина на планеті біля узбережжя Західної Австралії.

Ця довга, нитевидна тварина, відома як сифонофор.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цей океанський велетень був виявлений під час місячної наукової місії з дослідження підводних каньйонів поблизу австралійського рифу Нінгалу.

За оцінками, зовнішнє кільце сифонофора повинно бути довжиною близько 150 футів. Щоб показати це в контексті - це на 50 футів довше синього кита, хоча повна довжина виду досі невідома.

"Вся істота набагато довше. Екіпаж оцінює його в загальну довжину понад 120 метрів - можливо, більше 390 футів в довжину, - зазначив Логан Мок-Бантінг, представник Schmidt Ocean Institute.

Сифонофор // фото Schmidt Ocean Institute
Сифонофор // фото Schmidt Ocean Institute

Технічно, є одне уточнення - сифонофори технічно не можуть бути однією твариною. Вони більше схоже на колонію генетично ідентичних шматочків, на зразок об’єднаних мурах, якщо вони генетично ідентичні. Пов'язані частини утворюють "нитевидну" форму.

Окремі шматочки, з яких складається колонія сифонофоров, називаються «зооідами». Вони не можуть вижити на самоті, що досить мило, тому що разом вони стають чимось набагато більш прекрасним.

Зооіди не всі однакові, незважаючи на те, що у них однакова ДНК. І кожен зооід відіграє певну роль у колонії: деякі просто плавають, інші просто їдять, а деякі просто живуть. Вони як одна велика, генетично ідентична сім'я.

Поступово ці чудові зооіди складаються у найдовшу тварину на нашій планеті.

Нагадаємо, як писав Знай Sony хоче створити робота, який буде ображатися на геймера.

Також Знай повідомляв, що програмуванню дитину тепер навчить робот - маленька милаха підкорила мережу.

Якщо ви шанувальник відео ігор, можете почитати про те, які зміни чекають Call of Duty: Warzone - хочуть зробити, як в Fortnite.