Apple і Google хочуть разом випустити API, за допомогою якого будуть фіксуватися контакти людей з зараженням COVID-19. Правда, з деякими нюансами, щоб не порушувати конфіденційність користувачів мережі.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Про співпрацю технологічних компаній стало відомо на початку квітня. Тепер же компанія створила сервіс, який буде обмінювати дані між смартфонами по Bluetooth Low Energy.

Смартфони будуть обмінюватися ідентифікаційними ключами, які постійно змінюються, анонімність буде зберігатися. Після дозволу користувача ключі завантажуються в хмару і будуть зберігатися там протягом двох тижнів. До того ж, за надійність даних теж не варто переживати - ключі будуть в зашифрованому вигляді.

Людина, що підчепила COVID-19 і ввевший результати тесту в додаток організації охорони здоров'я, зможе дозволити системі через API надіслати сповіщення про зараження всім, з ким був контакт. Інформація про особу і геолокація не будуть передаватися.

Популярні новини зараз
Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році Від 16 тисяч гривень: у скільки обійдеться захист від мобілізації Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

1 травня додаток буде доступно на iPhone і iOS.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що 40-річну Ниву перетворили в Гелик. Правда, на автомобіль від Mercedes він схожий здалеку, а ось поблизу відразу ж помітні відмінності. До того ж, Ниву чомусь зробили заниженою. Втім, автомобіль виконує свою головну функцію - він привертає погляди оточуючих.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple виплатити своїм користувачам компенсації на 18 мільйонів доларів. Причиною цього став судовий позов, який подали на еп її користувачі. Компанії довелося погодитися, щоб заощадити час і ресурси.

Також Знай.uа повідомляв, що електрокари Volvo обзаведуться новими голосами, які будуть попереджати про небезпечне зближення з пішоходами та велосипедистами.