Російськомовні хакери продав експертам з кібербезпеки понад півмільйона зламаних акаунтів Zoom. Серед даних, опублікованих хакерами, були адреси електронної пошти, логіни і паролі, посилання в чаті, а також пін-коди для управління відеоконференцзв'язком.

Сервіс Zoom, скрін з відео
Сервіс Zoom, скрін з відео

Компанія Cyble Cybersecurity купила облікові записи Zoom даркнете у російськомовного користувача Telegram. Деякі облікові записи належали клієнтам Cyble, тому компанія змогла перевірити їх справжність.

На тлі епідемії коронавіруса і масового переходу компаній і шкіл на віддалений формат; кількість користувачів Zoom збільшилася. Так, згідно з даними служби, в грудні 2019 року близько 10 мільйонів людей використовували Zoom день; а в березні 2020 року кількість користувачів досягла позначки в 200 мільйонів.

Однак на початку квітня The Washington Post повідомила про витік тисяч записів відеодзвінків Zoom в мережу. У відповідь засновник і генеральний директор компанії Ерік Юань зазначає, що сервіс не був готовий до різкого збільшення числа користувачів.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Сервис Zoom для видеозвонков
Сервис Zoom для видеозвонков

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення прошивки iPhone до iOS 13.5 спростить розблокування смартфона в масці. Тепер система працює набагато швидше і продуктивніше, підлаштовуючись під сучасні тенденції. Правда, код-пароль ніхто не відміняв.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Xiaomi обвинуватили в стеженні за користувачами. Виявляється, система смартфона і фірмовий браузер відстежує активність користувачів, дані відправляються на сервери Xiaomi. У компанії говорять, що дані добре зашифровані.

Також Знай.uа повідомляв, що крутий бюджетник Google Pixel 4a засвітився на тестах продуктивності. Як очікувалося, смартфон не буде підтримувати 5G мережу, але отримає величезний приріст у швидкості роботи.